لوگو کاریو | حمایت،شفافیت و آگاهی

مصاحبه شغلی

مصاحبه شغلی

مصاحبه شغلی

وظیفه شما در مصاحبه شغلی بدین صورت است  که شخصِ مصاحبه‌کننده را قانع کنید که مهارت، دانش و تجربه کافی برای شغل مورد نظر را دارید. به همین علت، مطمئناً کارفرما سوال های خیلی زیادی از شما خواهد پرسید. پس بهتر است قبل از حضور در جلسه مصاحبه، کمی درباره شرکت موردنظر تحقیق کنید.

کاریو؛ حتی اگر فردی حرفه‌ای باشید و در مصاحبه شرکت‌های مختلف نیز شرکت کرده باشید، ولی باز هم در هر مصاحبه جدید چالش‌های جدیدی را تجربه خواهید کرد. در هر مصاحبه شغلی، شما با افراد جدیدی آشنا می‌شوید، درباره خود و مهارت‌هایتان صحبت می‌کنید و هر بار بازخورد جدیدی از هر شخص درباره خودتان دریافت می‌کنید.

برای یک مصاحبه کاری علی و موفق،حتما نباید رزومه ای بلند و طولانی از موفقیت‌های ریز و درشت داشته باشید. رعایت نکاتی در بیان کلمات، نحوه‌ی معرفی و … می‌تواند به شما کمک کند تا تأثیرگذار و بهتر عمل کنید.

۱. فرصت طلب و خود خواه نباشید

برای مثال شما بعد لز ورود به یک شرکت بهتر است به جای این که از آن شرکت تعریف کنید بگویید که ویژگی های این شغل برای من مثبت است. در غیر این صورت شما فردی خودخواه جلوه خواهید کرد. فردخودخواه هم کسی است که اگر سود و منفعتی در کار نباشد در هر زمانی امکان ترک شغل را برای خود قائل است و این در نظر یک کارفرما اصلا جلوه ی خوبی ندارد.

۲. دقیق توضیح دهید

در مصاحبه کاری، معمولا از افراد می‌خواهند که بیشتر درباره‌ی خودشان صحبت کنند یا در برخی موارد می‌پرسند: «چه خبر؟ از حال و احوال‌تان بگویید» در این مواقع هیچ‌کس نمی‌خواهد در مورد روحیه و وضع روزگار شما اطلاعات بدسا اورد. منظور از این سوال، محک زدن شما برای بدست اوردن موقعیت شغلی است. پس از وضعیت آب‌وهوا و اوضاع زمانه حرف‌تان را شروع نکنید. در جواب به این سوال باید درباره‌ی خودتان توضیحات ارائه بدهید. سعی کنید از ان چیزی که در رزومه خود نوشته اید بیشتر و جدید تر بگویید زیرا طبیعتا آنچه در رزومه نوشته شده است حداقل دو بار توسط مصاحبه‌کننده مورد مطالعه قرار گرفته است. پس تلاش کنید با کلمه هایی جذاب و جدید به طور جالبی از توانایی‌ها، علایق و سابقه‌ی خود صحبت کنید. دقیق سخن بگویید و با جملات مناسب و کلام تاثیرگذار استفاده کنید

۳. قبل از مصاحبه تحقیق کنید

بدون اطلاعات کافی در مصاحبه به هیچ عنوان حاضر نشوید.بهتر است شما قبل از رفتن به آن شرکت درباره ان شرکت اطلاعاتی را بدست اورید.درباره ی فعالیت ها،بیانیه ماموریت،چشم انداز و …. اطلاعاتی را بدست اورید. مثلا درباره ی مدیری که قرار است با اون کار کنید یا موقعیت شغلی که قرار است در ان شرکت داشته باشید افرادی که در انجا مشغول به کار هستند یک سری اطلاعات کسب کنید.

اگر این نکات را رعایت نکنید فردی بی مسئولیت به نظر می ایید. و مورد پسند انها قرار نمیگیرید و مصاحبه کاری موفقی نخواهید داشت

۴. هوشمندانه سوال بپرسید

اصولا هنگام تموم شدن مصاخبه از شما میخواهند سوال های خود را درباره ی شرکت بپرسید. در این جا میتوانید با سوال های خوب و هوشمندانه پرسیدن خود را ثابت کنید.به هیچ عنوان نگویید:(سوالی ندارم)یا مثلا سوال های نا به جا نپرسید.پس خود را از قبل برای پاسخ به این سوال آماده کنید.سوالات احمقانه نپرسید مثلا نپرسید شرکت به دنبال چگونه نیرویی است.

این سوال اصلا مناسب نیست.

۵. ایده های خلاقانه بدهید

باید خودتان را در حل مسائل خلاق پویا و توانا نشان بدهید. با اطلاعات داشتن درباره ی فعالیت و جایگاه شرکت ایده هایی برای بهتر شدن وضعیت های موردی خاص را بگویید.

یادتان باشد علاوه بر اینکه انتقاد شما باید سازنده باشد،باید یک راه حل هم برای رفع و بهبود ان ارائه دهید. وگرنه فایده ای نخواهد داشت و تاثیر بدی روی شما می گذارد.

۶. منتظر و منفعل نباشید

انتظار برای پاسخ کارفرما ممکن است تا حد زیادی زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد. و انگیزه و پیشرفت را از شما بگیرد. به همان اندازه ای که شرکت حق این را دارد که از شما سوال کند شما هم این حق را دارید که درباره ی وضعیتتان بعد از استخدام اطلاعاتی را بدانید.تلاش کنید که سوالاتی منطقی  درباره وضعیت شغل اینده تان  و ضعیت شرکت بپرسید.

۷. مودب باشید

همانطور که میدانیم دروغ گفتن و پنهان کاری کار درستی نیست.شما حتی نباید هنگام نوشتن رزومه بزرگ نمایی کنید.در مصاخبه ی کاری مودب و مقبول باشید. با ارامی صحبت کنید و وسط حرف مصاحبه کننده نپرید.اگر میخواهید یک مصاحبه کاری عالی و موفق داشته باشید به موقع حاضر شوید،لبخند بزنید و صادقانه رفتار کنید. امیدواریم که در مصاحبه کاری خود به این نکات توجه کنید و یک مصاخبه عالی و ثمربخش داشته باشید.

یک پاسخ بگذارید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.